vineri, 11 ianuarie 2013

3D Printing - O noua revolutie.

       Din ce in ce mai des auzim de cuvantul "3D" fie in televiziune, filme de cinema, ochelari speciali, dar mai nou si in zona IT - printing 3D. Printarea 3D reprezinta viitorul industriei de manufacturare - imprimare 3D.
      Modul in care va deveni mai uzuala utilizarea 3D Printing pentru utilizatori de acasa este estimata undeva in 15-20 ani unde totul se va schimba, se va customiza, iar fiecare dintre noi vom avea posibilitatea sa creem in propria casa anumite lucruri de care avem nevoie.
      Astfel spus conceptul 3D printing este o metoda de manufacturare a obiectelor, de la unelete pana la obiecte decorative, componente de masina sau chiar parti de avioane, precum si in medicina (membre amputate, oase rupte).
      Obiectele realizate prin 3D Printing utilizand o imprimanta 3D controlata prin computer sunt construite din mai multe straturi prin tehnica de prelucrare cumulativa. Procesul de construire in straturi difera in functie de materialul realizat (metal, plastic, nilon, titan sau chiar ciocolata) si in functie de imprimata. Imprimarea la nivel industrial prezinta o serie de avantaje: marimea pieselor realizate, realizarea imprimari 3D, complexitate.
      Realizarea printari 3D de acasa de catre oricine utilizator va avea dezavantajul unei printari la scara mult mai mica si intr-un timp mai mare.
      Utilizarea tehnologie de printare 3D duce spre realizarea unor obiecte custom-made, cu toate facilitatile personalizate catre un cost mai mic, rapiditate, flexibilitate si un produs realizat dupa o anumita specificatie.
      Implementarea tehnologiei 3D re refera cu precadere la mutarea punctului central de pe manufacturare de masa, productie de serie, catre o manufacturare la scara mica, respectand nevoi specifice fiecarui om.
    

Sursa: http://www.imdd.ro/media/subiectul-lunii/o-noua-revolutie-industriala-3d-printing-527

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu